Stijn Bongaers

Naam: Stijn Bongaers


Geboortedatum: 27/10/1996


Geboorteplaats: Mol


Beroep: Student Sportkot (KUL)


‘RZM’debuut: 2011


Rol binnen RZM: Jeugdtrainer & Redder

Mijn Zwemervaring

Ik ben op mijn 6 jaar beginnen zwemmen bij Mozka, dit heb ik gedaan tot ik bijna 8 jaar was. Toen lag het competitieve me zo nog niet en was ik er ook nog niet echt klaar voor.  Ondertussen volgde ik toen ook privéles en niet veel later volgde mijn langverwacht eerste brevetje. Een paar jaar later kwam het ideale alternatief om de deur piepen: in 2010 ben ik voor het eerst in contact gekomen met RZM toen ik eens met onze papa (die al een paar jaartjes eerder in de club zwom) mee ging zwemmen tijdens het familiezwemmen. Toen vroegen ze of ik geen zin had om elke week te komen zwemmen. En zo geschiedde: het jaar daarop voltooide ik elke week mijn trainingske op zondagavond met ‘meester’ Ivo waar ik leuke (en vermoeiende) herinneringen aan heb.
Sinds vorig jaar (2014) ben ik in het lesgeven gerold doordat ik een paar trainingen mocht inspringen. Het jaar daarop (2015) is er meer en meer de kans om les te geven waardoor ik bijna elke week lesgeef nu. Ik vind het vooral tof om met kinderen bezig te zijn en ze iets bij te leren. En natuurlijk leer ik veel van de tips die de meer ervaren lesgevers mij geven.


Naast het zwemmen

Naast het zwemmen spendeer ik mijn weekdagen in Leuven waar ik mijn 2de jaar sportkot afwerk. De weekends hou ik mij bezig met muziek (ik speel sinds mijn 10de piano) en recenter ook met onze nieuwe hond (die veel aandacht nodig heeft). Ook ga ik af en toe fietsen en zwemmen.