Wouter Bongaers

Naam: Wouter Bongaers


Geboortedatum: 06/05/1994


Geboorteplaats: Mol


Beroep: Student Sportkot (KUL)


‘RZM’debuut: 2007


Rol binnen RZM: Jeugdtrainer, Jeugdcoördinator & Redder

Mijn Zwemervaring


Mijn ‘zwemcarrière’ is (zoals bij de meesten) begonnen met het nemen van privéles. Ik was heel blij dat ik na de toffe halfuurtjes met juf Marijke helemaal alleen kon zwemmen. Aangezien ik heel graag zwom, ben ik bij de MOZKA gegaan. Daar vorderde ik ook al snel, tot aan groep E. Mijn eerste training bij deze groep had een opwarming van onder andere 200m benen crawl. Diegene die mij een beetje kennen, weten dat dit niet mijn sterkste specialiteit is. Dit is dus ook het moment waar ik mijn plezier voor het zwemmen verloor en stopte met competitiezwemmen.
Gelukkig heb ik een goede papa! Hij nam mij dikwijls mee om samen gezellig baantjes te gaan zwemmen. Zo reden we dikwijls naar het zwembad van Overpelt. Daar heb ik mijn eerste contact gemaakt met RZM. Zij waren daar op weekend; de kinderen waren allemaal aan het spelen en de trainers staken ons vlotjes voorbij tijdens het baantjes zwemmen. Later ben ik via via in contact gekomen met Johan en toen mocht ik een keertje proberen. Het recreatief zwemmen sprak mij meer aan, en heb mij vervolgens ingeschreven.
Bij een tekort aan trainers mocht ik een paar keer invallen. Gelukkig kreeg ik voldoende feedback zodat ik wist waar ik goed op moest letten. Ik voelde dat dit mij wel lag, en ondertussen ben ik al een paar jaar een vaste waarde bij de jeugdtrainers.
Ik heb momenteel ook 3 diploma’s op zak: ‘aspirant-initiator’, ‘initiator’ & ‘Hoger Redder’. Zo kan je mij tijdens de zomervakantie aan het werk zien als redder in het zwembad van Mol.Naast het zwemmen

Tijdens de week amuseer (& leer) ik mij op kot in Leuven!  Ik zit nu in mijn 2e jaar sportkot. Nog 3 jaar te gaan…
Tijdens het weekend geef ik voornamelijk privé-les. Zo is mijn vrijdagavond, zaterdagvoormiddag & zaterdagnamiddag gevuld met het geven van zwemles.
Aangezien op kot gaan en zelf voetballen heel moeilijk te combineren was voor mij, heb ik besloten om te stoppen met voetballen. Ik wilde toch nog heel graag in de voetbalwereld blijven, en heb gekozen om scheidsrechter te worden. Geen simpele job, maar ik doe het graag. Zo fluit ik elk weekend mijn wedstrijdje.